українська російська англійська
Харчопереробна галузь Чернігівщини збільшила виробництво
06.02.2013 | 10:40
Чернігівська ОДА

За підсумками 2012 року у харчовій галузі Чернігівської області, яка є пріоритетною для регіону, індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів становить 102,4%.

Таких результатів вдалося досягти, у першу чергу, за рахунок зростання виробництва з переробки та консервування овочів і фруктів в 1,8 раза; крохмалю і крохмалепродуктів у 1,3 раза, а також виробництва нерафінованої олії та жирів, солоду та пива.

Збільшено обсяги випуску м’яса яловичини та телятини свіжої та охолодженої, рибних продуктів, вершків, молока обробленого рідкого, масла вершкового, кисломолочних продуктів, сухого молока, круп та інших продуктів.

Розвиток харчової промисловості є важливим для задоволення споживчого попиту на внутрішньому ринку України і забезпечення продовольчої безпеки держави.

Так, задля забезпечення стабільного виробництва за 9 місяців 2012 року у харчопереробну галузь залучено 78,1 млн. грн. інвестицій, з яких найбільше коштів було залучено у розвиток молокопереробної промисловості - 20,9 млн. грн. Зокрема, на Ічнянському молочно-консервному комбінаті встановлено німецьке та французьке обладнання, що не має аналогів в Україні, запрацювала лінія з виробництва ультрапастеризованого молока та згущеного молока преміум-класу. Також введено в дію міні-цех з виробництва продукції з незбираного молока на ТОВ «Прилуцький хлібодар».

 

 

 

версія для друку