українська російська англійська
Сергій Савчук: Україна робить рішучі кроки на шляху впровадження вимог з екодизайну до енергоспоживчих продуктів за європейським зразком
09.12.2016 | 15:47
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ

8 грудня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук відкрив заключне засідання Міжвідомчої робочої групи з питань розробки нормативно-правових актів у сфері встановлення вимог з екодизайну. Робочу групу було створено Держенергоефективності з метою виконання зобов’язань України щодо імплементації актів законодавства ЄС у сфері екодизайну, що визначені Угодою про асоціацію між Україною.

На початку засідання Сергій Савчук подякував представнику ЄБРР Найджелу Джоландсу за започаткування проекту технічної допомоги FINTECC, мета якого - надати допомогу Агентству у підготовці правової бази у сфері екодизайну.

Ознайомившись із представленою європейськими експертами аналітики, члени робочої групи дійшли висновку, що встановлення вимог з екодизайну до енергоспоживчих продуктів дозволить зменшити споживання енергії та інших ресурсів при проектуванні, виготовленні, використанні та утилізації продуктів, а також не допустить введення в обіг на території України неенергоефективного обладнання.

У результаті засідання схвалено статтю про екодизайн, яку буде включено до нового Закону про енергоефективність, проект рамкового технічного регламенту з екодизайну, а також проекти технічних регламентів щодо екодизайну для силових трансформаторів, електродвигунів, промислових вентиляторів, спрямованого освітлення, водяних та циркуляційних насосів пріоритетних видів продуктів.

 

Довідково

Упродовж вересня-листопада 2016 року у Держенергоефективності проходили засідання Технічних консультативних груп з питань розробки нормативно-правових актів у сфері встановлення вимог з екодизайну, що застосовується до вищезазначених пріоритетних продуктів.

Засідання проходили за участю європейських експертів, науковців, представників центральних органів виконавчої влади, асоціацій, неурядових організацій та виробників відповідних типів продуктів.

 

 

 

 

 

 

версія для друку