українська російська англійська
Мінагрополітики ініціювало проведення 9 регіональних семінарів з питань безпечності харчової продукції, - Олена Ковальова
20.03.2017 | 18:47
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

У березні Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з експертами та за підтримки Європейського союзу розпочало черговий етап семінарів з питань нового харчового законодавства України. Семінари відбуваються в рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

«Минулорічна практика проведення в кожній області семінарів з питань безпечності харчових продуктів, в яких взяли участь понад 1500 фахівців, показала свою ефективність та високу затребуваність. Саме тому цього року ми продовжуємо ініціативу із ознайомлення зацікавлених представників харчової та переробної промисловості щодо законодавства та кращого досвіду у сфері якості та безпечності продукції», - прокоментувала Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Семінари відбуваються у форматі відкритого діалогу. Тобто, усі присутні мають можливість вільно спілкуватися з експертами і надавати пропозиції, які у подальшому будуть враховуватись у законотворчому процесі.

На сьогодні, семінари вже відбулися у Харкові (для учасників з трьох областей: Харківська, Луганська, Донецька) і у Сумах (Сумська та Чернігівська області).  

Наступні заходи відбудуться:

22.03.2017 у м. Дніпро (Дніпропетровська, Кіровоградська, Запорізька області);

31.03.2017 у м. Полтава (Полтавська, Черкаська області);

21.04.2017 у м. Київ (Київська, Житомирська області);

Травень – червень у м. Львів (Львівська, Волинська, Рівненська, Закарпатська області), м. Вінниця (Вінницька, Хмельницька області), м. Івано-Франківськ (Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька області), і у м. Одеса (Одеська, Миколаївська, Херсонська області).

За детальною інформацією щодо семінарів прохання звертатись до структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку відповідних облдержадміністрацій.

Довідково

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною Програми всеохоплюючої інституційної розбудови у сфері безпечності харчових продуктів в Україні. Основною метою його діяльності є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

 

версія для друку
Анонси
27 липня - конкурсний відбір на посаду незалежного члена наглядової ради публічного акціонерного товариства НАК "Нафтогаз України"
8 червня відбудеться національний відбір Міжнародного конкурсу "Молодь в лісах Європи"
31 травня у Києві Держенергоефективності проводитиме конференцію на тему «Реалії енергоефективного розвитку України»
29 травня з робочим візитом Львівщину відвідає Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик
30 травня в Маріуполі відкриється дискусійна платформа «Закон Меган» як складова системи захисту дітей в Україні»
26 та 29 травня у Міністерстві фінансів відбудуться публічні обговорення проекту Плану дій реформування митниці
29 травня відбудеться чергове засідання громадської ради при Держкомтелерадіо
29 травня відбудеться прес-конференція з нагоди старту п’ятирічного проекту SATREPS, що фінансується Урядом Японії
28 травня - інтерв'ю заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгія Туки
29 травня відбудеться прес-конференція на тему: "Міжнародний день здорового травлення: як харчуються українці?".
27 травня відбудеться презентація переданих із архіву ОУН Музею Української революції 1917-1921 років особистих речей і документів Євгена Коновальця
26 травня Георгій Тука відвідає Хорватію для вивчення досвіду реінтеграції окупованих територій