українська російська англійська
Мінагрополітики ініціювало проведення 9 регіональних семінарів з питань безпечності харчової продукції, - Олена Ковальова
20.03.2017 | 18:47
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

У березні Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з експертами та за підтримки Європейського союзу розпочало черговий етап семінарів з питань нового харчового законодавства України. Семінари відбуваються в рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

«Минулорічна практика проведення в кожній області семінарів з питань безпечності харчових продуктів, в яких взяли участь понад 1500 фахівців, показала свою ефективність та високу затребуваність. Саме тому цього року ми продовжуємо ініціативу із ознайомлення зацікавлених представників харчової та переробної промисловості щодо законодавства та кращого досвіду у сфері якості та безпечності продукції», - прокоментувала Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Семінари відбуваються у форматі відкритого діалогу. Тобто, усі присутні мають можливість вільно спілкуватися з експертами і надавати пропозиції, які у подальшому будуть враховуватись у законотворчому процесі.

На сьогодні, семінари вже відбулися у Харкові (для учасників з трьох областей: Харківська, Луганська, Донецька) і у Сумах (Сумська та Чернігівська області).  

Наступні заходи відбудуться:

22.03.2017 у м. Дніпро (Дніпропетровська, Кіровоградська, Запорізька області);

31.03.2017 у м. Полтава (Полтавська, Черкаська області);

21.04.2017 у м. Київ (Київська, Житомирська області);

Травень – червень у м. Львів (Львівська, Волинська, Рівненська, Закарпатська області), м. Вінниця (Вінницька, Хмельницька області), м. Івано-Франківськ (Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька області), і у м. Одеса (Одеська, Миколаївська, Херсонська області).

За детальною інформацією щодо семінарів прохання звертатись до структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку відповідних облдержадміністрацій.

Довідково

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною Програми всеохоплюючої інституційної розбудови у сфері безпечності харчових продуктів в Україні. Основною метою його діяльності є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

 

версія для друку
Анонси
27 липня - конкурсний відбір на посаду незалежного члена наглядової ради публічного акціонерного товариства НАК "Нафтогаз України"
2 липня відбудуться заходи з відзначення 25-ї річниці Військово-Морських Сил ЗС України
30 червня - кінцевий строк подачі пропозицій щодо закупівлі послуг на розробку веб-порталу з питань європейської інтеграції
30 червня - проведення Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на липень 2017 року
29 червня відбудеться відкриття Технічної сесії 21-ої Генеральної Асамблеї Внутрішньо-європейської організації податкових адміністрацій
29 червня відзначатимуть Міжнародний День Дніпра
26-27 червня у Німеччині Голова Держенергоефективності представить інвестиційний потенціал відновлюваної енергетики України
27 червня відбудеться засідання колегії Держкомтелерадіо